30 Μάρτιος 2014, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:25

Αίσχος! Mία γυναίκα που φοράει προκλητικά ρούχα αξίζει να βιαστεί.

  • Αναβλήθηκε η δίκη για τον βιασμό 8χρονης από τον παππού της
    (Φωτ.: state.gov.us)

Mία γυναίκα που φοράει προκλητικά ρούχα αξίζει να βιαστεί. Αυτή την αποκάλυψη έκανε μια κυβερνητική έρευνα προκαλώντας την οργή των γυναικών.

Σύμφωνα μ' αυτή τη δημοσκόπηση του Κυβερνητικού Ινστιτούτου της Βραζιλίας, Οικονομικής Έρευνας (IPEA), 65,1% των 3.810 προσώπων αμφοτέρων των φύλων που ερωτήθηκαν, σύμφωνησαν με την εξής πρόταση: "οι γυναίκες οι οποίες φορούν ρούχα που αφήνουν να φανεί το σώμα τους, αξίζουν το βιασμό", προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων των φεμινιστριών και της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Προς την ίδια κατεύθυνση, 58,5% των ερωτηθέντων θεωρούν πως, "αν οι γυναίκες συμπεριφέρονταν καλύτερα, θα υπήρχαν λιγότεροι βιασμοί".

Η δημοσίευση αυτής της δημοσκόπησης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πολίτες και ακτιβιστές, οι οποίοι καταδίκασαν στα κοινωνικά δίκτυα το γεγονός ότι αποδίδεται στη γυναίκα η ευθύνη για τη σεξουαλική βία που η ίδια υφίσταται.

Η Ρούσεφ έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι η μελέτη αποδεικνύει πως "η βραζιλιάνικη κοινωνία έχει πολύ δρόμο να κάνει" και κάλεσε "την κυβέρνηση και την κοινωνία να εργασθούν μαζί εναντίον της βίας κατά των γυναικών".

Βραζιλία: Οργή για το «αξίζουν» το βιασμό οι «προκλητικά» ντυμένες γυναίκες

Από την πλευρά της, η φεμινίστρια δημοσιογράφος Νανά Κεϊρόζ οργάνωσε μια ηλεκτρονική διαδήλωση στο Facebook καλώντας τις γυναίκες να ανεβάσουν φωτογραφίες τους στις οποίες να φορούν λίγα ρούχα, με το σύνθημα "Δεν αξίζω να με βιάσουν". Στη 01:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, περίπου 20.000 γυναίκες ανέβασαν ταυτόχρονα φωτογραφίες τους στο Ίντερνετ.

Βραζιλία: Οργή για το «αξίζουν» το βιασμό οι «προκλητικά» ντυμένες γυναίκες

"Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι επιτρέπεται να γδύνεσαι στη διάρκεια του καρναβαλιού, αλλά όχι στην πραγματική ζωή", επισημαίνει η δημοσιογράφος υπογραμμίζοντας το παράδοξο της Βραζιλίας, μιας χώρας όπου η λατρεία του αισθησιασμού και του σώματος αντιβαίνει στον κυρίαρχο συντηρητικό καθολικισμό. Tromaktiko

Πηγή: newsnowgr.com