30 Σεπτέμβριος 2019, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2019, 10:47

Ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου από σήμερα οι νέοι Επίτροποι

  • Ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου από σήμερα οι νέοι Επίτροποι
    (Φωτ.: EPA / Hayoung Jeon)

Με θέμα την επικύρωση του διορισμού των Επιτρόπων που επέλεξε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεδριάζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η διαδικασία που θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, αρχίζει στις 14:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) ενώπιον των αρμόδιων Επιτροπών.

Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, οι νέοι Επίτροποι, εκ των οποίων δύο βρίσκονται σε δύσκολη θέση, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών.

Στο μεταξύ η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι υποψήφιοι από την Ουγγαρία Λάζλο Τρσοκσάνι και τη Ρουμανία Ροβάνα Πλουμπ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετάσχουν στη νέα Κομισιόν καθώς έχουν προσωπικά συμφέροντα που συγκρούονται με αυτά που πρέπει να υπερασπιστούν προς όφελος της ΕΕ. Έπειτα από αίτημα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι η επιτροπή θα δώσει διευκρινίσεις για την απόφασή της σήμερα. Το έργο του Ιρλανδού επιτρόπου Φιλ Χόγκαν και της Βουλγάρας Μαρίβα Γκάμπριελ αναμένεται να είναι πιο εύκολο καθώς είχαν θέση και στην απερχόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.