30 Σεπτέμβριος 2019, 10:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2019, 10:21

Αγιασμός με βλέψεις επαναλειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

  • Αγιασμός με βλέψεις επαναλειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
  • Αγιασμός με βλέψεις επαναλειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Σε σχεδόν οικογενειακό κλίμα η Ένωση Ποντίων Πιερίας πραγματοποίησε τον καθιερωμένο αγιασμό το απόγευμα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της.

Έγιναν αναφορές και στις προσπάθειες του ΔΣ να επαναλειτουργήσει το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης.

Μέλη και φίλοι κατέκλυσαν την αίθουσα όπου γίνονται τα μαθήματα ποντιακών χορών, προκειμένου να παραστούν στον αγιασμό που τέλεσε ο π. Δημήτρης Παναϊλίδης. Το λόγο πρώτα πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Παπουτσίδης, ο οποίος ευχήθηκε εκ μέρους του ΔΣ καλή και δημιουργική χρονιά και αναφέρθηκε εκτενώς στα τμήματα που λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια στο σωματείο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει το ΔΣ ώστε να επαναλειτουργήσει, με νέα αρχιτεκτονική μελέτη, το Λαογραφικό Μουσείο του συλλόγου, και ζήτησε την ενεργό στήριξη του Δήμου Κατερίνης. Το μουσείο θα εκθέτει ιστορικά κειμήλια από τον Πόντο.


(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή και δημιουργική πολιτιστική χρονιά και ανέφερε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να επαναλειτουργήσει το Λαογραφικό Μουσείο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Κυριακίδης, οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης Ζαΐρα Λαζαρίδου και Ανέστης Μωυσιάδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης και ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Τάσος Μπογιατζής. Όλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα καθώς και να παρακολουθήσουν μια μικρή παράσταση με ποντιακούς χορούς στο τέλος της τελετής.


(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)