30 Σεπτέμβριος 2019, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2019, 08:06

Καλοκαιρινός καιρός και τη Δευτέρα – Υψηλές θερμοκρασίες και ομίχλες

  • Τι καιρό θα κάνει σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Καλοκαιρία με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει για τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός.Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός καιμόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός.Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείςκαι βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.