30 Μάρτιος 2014, 08:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:25

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο. Νέα συμφωνία για το γάλα

  • Αντιρατσιστικό: Πόντιοι, Μικρασιάτες και Αρμένιοι στέλνουν επιστολή στους βουλευτές

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) στις Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου το πολυνομοσχέδιο. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ) καταψήφισαν όπως και οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ από την συζήτηση στις Επιτροπές αποχώρησε το ΚΚΕ.

Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση στις 11 το πρωί με την διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δεκάωρη συζήτηση τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης στην τοποθέτησή του θα φέρει βελτιωτική ρύθμιση που θα είναι κοντά στην πρόταση Τσαυτάρη ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών.

Τα παραπάνω προέκυψαν μετά τη συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους βουλευτές κ. Πρωτόπαπα, Κουκουλόπουλο και Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ, και Τσουμάνη και Μπούρα από τη ΝΔ. Μάλιστα, οι βουλευτές έχουν πάρει στα χέρια τους το κείμενο της εν λόγω ρύθμισης την οποία θα παρουσιάσει την Κυριακή ο Χατζηδάκης στη Βουλή και συμφωνούν με τις αλλαγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα ρύθμιση θα υπάρχει λεπτομερής περιγραφή της διαδικασίας παστερίωσης βάσει των κοινοτικών κανονισμών, ενώ θα υπάρχει όριο στις ημέρες 7 ημέρες για παστεριωμένο. Επίσης τη διάρκεια θα την καθορίζουν οι γαλακτοβιομηχανίες, αλλά μετά από ελέγχους της αρμόδιας επιτροπής.

Αυτή η ρύθμιση είναι πολύ κοντύτερα στην πρόταση Τσαυτάρη, με την οποία συμφωνούσε και ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης ικανοποιεί και τους "αντάρτες" Κασσή και Μωραϊτη.

Η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώθηκε σε υψηλούς τόνους λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου. 

Πηγή: newsit.gr