29 Σεπτέμβριος 2019, 17:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2019, 12:44

Η ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη μιλά για «Το κόκκινο ποτάμι»

  • Η ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη μιλά για «Το κόκκινο ποτάμι»
    (Φωτ.: thebest.gr)

«"Το κόκκινο ποτάμι" είναι μια μεγάλη εμπειρία, ένα μεγάλο σχολείο για μένα, γιατί έχει πολλά εξωτερικά γυρίσματα και όχι μέσα σε ένα στούντιο. Χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος, καθώς σε πολλές σκηνές μπορεί να συμμετέχουν και πενήντα ή περισσότεροι κομπάρσοι. Είναι ένα σίριαλ με άλογα, όπλα, ρούχα εποχής, ξύλα, άμαξες, κάνουμε ιππασία, και ειδικά στις σκηνές που παίρνω μέρος, φαίνεται όλη η ταλαιπωρία και τι τράβηξαν οι άνθρωποι αυτοί, τα δεινά των Ποντίων από τον βίαιο ξεριζωμό τους...». Η Πέτρα Μαυρίδη, μια νέα, ταλαντούχα ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, μιλά στο thebest.gr για τη συμμετοχή της στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη.

«Το κόκκινο ποτάμι», που ξετυλίγει το χρονικό της Γενοκτονίας των Ποντίων και βασίζεται στο ομότιτλο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, θα κάνει πρεμιέρα στο Οpen TV την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

«Σε σκηνές που συμμετέχω δείχνουμε πώς έχουμε πάει αντάρτες στα βουνά. Σε μια στιγμή επιστρέφοντας στο σπίτι μας το βρίσκουμε κατεστραμμένο και λεηλατημένο από τους Τούρκους. Οι Νεότουρκοι, ενώ αρχικά ήταν κοντά στους Έλληνες, μετά βλέποντας την πρόοδό τους στράφηκαν εναντίον διώχνοντάς τους, σκοτώνοντάς τους και αρπάζοντας τις περιουσίες τους», αναφέρει η Πέτρα Μαυρίδη, η οποία δεν θα παίξει τον φετινό χειμώνα σε κάποια θεατρική παράσταση λόγω των υποχρεώσεων της απαιτητικής αυτής σειράς για την οποία το συμβόλαιό της –όπως και άλλων ηθοποιών– είναι έως τον Απρίλιο του 2020.

Η Πέτρα Μαυρίδη, η οποία έχει καταγωγή από την Πάτρα, αποκάλυψε πως υποδύεται μια Πόντια κοπέλα, τη Χαρά από την Αμισό (Σαμψούντα), που είναι φίλη της Βασιλικής (στο ρόλο η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου). Η Βασιλική είναι ζευγάρι με τον Θέμη (Αργύρη Πανταζάρα), ο οποίος είναι αδελφός του Μίλτου (Ιωάννης Παπαζήσης).

Σύμφωνα με το σενάριο, η ιστορία ξεκινά τον Μάιο του 1895. Η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε τον μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δύο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη, 11 χρόνια μετά, χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα.