29 Σεπτέμβριος 2019, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2019, 12:27

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία κατά τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς

  • Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία κατά τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει στεφάνι στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Κολλιντζογιαννάκης)

«Οι Έλληνες, αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, έχοντας και την στήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά την κατάθεση στεφάνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 198η επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως συμβαίνει και κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια».

Παράλληλα, ο ΠτΔ υπογράμμισε ότι «από εδώ, την Τρίπολη, κατ' αυτή την επέτειο, στέλνουμε προς την γείτονα Τουρκία το μήνυμα ότι εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την διχόνοια και την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από τον σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η ευρωπαϊκή της προοπτική.

Αναφερόμενος στην Άλωση της Τριπολιτσάς, σημείωσε ότι οι Έλληνες, ως λαός και ως έθνος, εορτάζουμε και φέτος αυτή την εμβληματική νίκη των αγωνιστών του 1821 η οποία, χάρη στην στρατηγική ιδιοφυΐα του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας και στην μετέπειτα δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δήμητρα Κατσιμεντέ.