29 Σεπτέμβριος 2019, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2019, 08:07

Καλοκαιρινός καιρός την Κυριακή με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

  • Αίθριος καιρός σήμερα, με άνοδο της θερμοκρασίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Καλοκαίρι θα θυμίζει η τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τόπους θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός και άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.