29 Μάρτιος 2014, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:25

Περιμένοντας το λεωφορείο έως και 50 λεπτά. Πού κάνουν μεγαλύτερη υπομονή οι επιβάτες

  • Σαρωτικές αλλαγές στις συγκοινωνίες

Περιμένοντας το λεωφορείο έως και 50 λεπτά. Πού κάνουν μεγαλύτερη υπομονή οι επιβάτες

Οπλισμένοι με ιώβεια υπομονή πρέπει να είναι οι επιβάτες που περιμένουν τα λεωφορεία στις στάσεις. Οι καθυστερήσεις σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν έως και τα 50 λεπτά, εξαιτίας ελλείψεων σε προσωπικό και οχήματα.

Περισσότερα από 900 λεωφορεία είναι παροπλισμένα στα αμαξοστάσια, ενώ οι περικοπές σε δρομολόγια και οι συνταξιοδοτήσεις προσωπικού κάνουν τις μετακινήσεις με αυτό το μέσο ένα «Γολγοθά» για το επιβατικό κοινό. Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι τοπικές γραμμές των προαστίων, όπως αναφέρει το «Εθνος», ενώ ακόμη και στις γραμμές κορμού με συνδέουν τις περιοχές με το κέντρο, η συχνότητα έλευσης των λεωφορείων έχει μειωθεί σημαντικά.

Ο ΟΑΣΑ ήδη ανέθεσε νέα συγκοινωνιακή μελέτη, προκειμένου να επανασχεδιαστούν τα δρομολόγια για να τονωθεί η κάλυψη σε ορισμένες περιοχές. Σύμφωνα με το «Εθνος», αυτή τη στιγμή η μέση αναμονή στις στάσεις σε όλες τις γραμμές είναι περίπου 25', αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει ή να ξεπεράσει τα 50', ενώ τα σαββατοκύριακα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Οι περιοχές που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα
Αργυρούπολη
Τερψιθέα
Λιόσια
Καματερό
Ελευσίνα
Μάνδρα
Μαγούλα
Κορυδαλλός
Σχιστό
Πέραμα
Παιανία
Ανθούσα
Πικέρμι
Κορωπί
Σπάτα

Πηγή: iefimerida.gr