28 Σεπτέμβριος 2019, 16:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2019, 16:43

Παγκόσμιο Στίβου 2019: Σήμερα στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου

  • Παγκόσμιο Στίβου 2019: Σήμερα στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου
    (Φωτ.: EPA / Diego Azubel)

Την παρθενική του εμφάνιση στον τελικό ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου θα κάνει απόψε ο 21χρονος Μίλτος Τεντόγλου, στη δεύτερη παρουσία του στη φετινή διοργάνωση που φιλοξενείται στην Ντόχα(ο αγώνας ξεκινά στις 20:40). Ο Έλληνας πρωταθλητής με το 8,32 μ. που έχει φέτος είναι ο τέταρτος καλύτερος στη δωδεκάδα του τελικού και συνεπώς μπορεί να ελπίζει για μία θέση στο βάθρο. Άλλωστε, έχει αποδείξει ότι είναι αθλητής που δίνει τα πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις.

Βέβαια, στα προκριματικά ο Μίλτος Τεντόγλου δυσκολεύτηκε λίγο να βρει τον καλό του εαυτό και πήρε το εισιτήριο με το τρίτο άλμα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα προκριματικά του επί κοντώ για τους άνδρες. Οι Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής θέλουν να ακολουθήσουν το… παράδειγμα των Στεφανίδη και Κυριακοπούλου και να πάρουν από ένα εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Κώστας Φιλιππίδης συμμετέχει για έκτη φορά σε Παγκόσμιο, με στόχο να περάσει για τρίτη φορά στον τελικό. Φέτος έχει περάσει τα 5,75 μ., όσο είναι και το όριο για την απευθείας πρόκριση. Για τον Εμμανουήλ Καραλή αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή στη διοργάνωση. Φέτος η καλύτερη επίδοσή του είναι άλμα στα 5,71 μέτρα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα θα δώσουν τη δική τους μάχη στον τελικό των 50 χλμ βάδην ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αγγελική Μακρή. Η πρόκληση για όλους τους αθλητές μεγάλων αποστάσεων είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ντόχα, ενώ θα ζήσουν και την πρωτόγνωρη εμπειρία ενός μεταμεσονύχτιου αγώνα.