27 Σεπτέμβριος 2019, 20:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2019, 20:53

Ηλεκτρονική απάτη εμπλέκει την εταιρεία Κωτσόβολος

  • Ηλεκτρονική απάτη εμπλέκει την εταιρεία Κωτσόβολος
    (Φωτ.: EPA / Ralf Hirschberger)

Σε καταγγελία με αφορμή SMS για «πακέτα-δωροεπιταγές Κωτσόβολος», στα οποία ζητείται να συμπληρωθεί κινητό τηλέφωνο ή εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία, προχώρησε σήμερα η εταιρεία Κωτσόβολος.

Με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ηλεκτρονική απάτη και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να αγνοηθούν τα SMS.

Τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και «παρακαλείσθε να τα αγνοήσετε και να μην ανοίξετε οποιοδήποτε link περιέχουν», υπογραμμίζει η εταιρεία.

«Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη, με τα οποία o Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει. Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε τυχαίους αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος. Γίνεται διερεύνηση με τη βοήθεια των διωκτικών αρχών, για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι έννομα από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και τη φήμη της Κωτσόβολος. Τέλος, να επισημανθεί ότι ο Κωτσόβολος δεν ζητά ούτε θα ζητήσει ποτέ στους καταναλωτές να συμπληρώσουν στοιχεία, όπως το κινητό τους τηλέφωνο σε μία ανώνυμη ιστοσελίδα ούτε και να εγγραφούν σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γ.Μπ.