27 Σεπτέμβριος 2019, 19:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2019, 19:32

Ποντιακά εδέσματα και χοροί στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων Θεσσαλονίκης

  • Ποντιακά εδέσματα και χοροί στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων Θεσσαλονίκης
    (Φωτ. αρχείου pontos-news.gr / Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Με ποντιακά παραδοσιακά εδέσματα αλλά και ποντιακούς χορούς πραγματοποιείται το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βασιλικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το φεστιβάλ έχει στόχο να αναδείξει και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημερωτική εκδήλωση των νέων αγροτών, συναυλία με τη μουσική επιμέλεια του Θωμά Μιχαλάκα και πολλά μαγειρέματα από διακεκριμένους σεφ που θα παρουσιάσουν κρητική κουζίνα και ποντιακά εδέσματα μαγειρεμένα με τοπικά προϊόντα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου.

Τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογο συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Πρόκειται για το Σύλλογο Ποντίων «Παναγία Σουμελά» Θέρμης, το Χορευτικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής και το Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Βασιλικών.

Το χορευτικό τμήμα των Ποντίων θα παρουσιάσει ποντιακούς χορούς το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου μετά τις 17:00.