27 Σεπτέμβριος 2019, 14:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2019, 14:26

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά ενθρονίστηκε στην Καλλιθέα Ελασσόνας

  • Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά ενθρονίστηκε στην Καλλιθέα Ελασσόνας
    (Φωτ.: elassona-city.gr)

Με κατάνυξη αλλά και τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2019 η υποδοχή αντιγράφου της εικόνας της Παναγία Σουμελά στην Καλλιθέα Ελασσόνας.

Η εικόνα ενθρονίστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας και αποτελεί ευγενική χορηγία του Πανελλήνιου Σωματείου «Παναγία Σουμελά».

Αρχικά, η υποδοχή έγινε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας από τον μητροπολίτη Ελασσόνας Χαρίτωνα, παρουσία του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, μελών της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας και πλήθους πιστών. Στη συνέχεια με πομπή και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας, μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου τελέσθηκε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Στον χαιρετισμό του, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσώνος έκανε αναφορές στην ιστορική διαδρομή του ποντιακού ελληνισμού και στις προσπάθειες των Ποντίων να διαφυλάξουν τα ιερά κειμήλια και τις παραδόσεις τους, ενώ ευχαρίστησε θερμά το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» για τη μεγάλη δωρεά του αντιγράφου της ιεράς εικόνας που θα βρίσκεται πλέον μόνιμα στο ναό.

Την επόμενη ημέρα το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.