27 Σεπτέμβριος 2019, 13:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2019, 21:44

Ποντιακοί χοροί ως αεροβική άσκηση στο «Πρωινό» της Φαίης Σκορδά

  • Ποντιακοί χοροί ως αεροβική άσκηση στο «Πρωινό» της Φαίης Σκορδά
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»)
  • Ποντιακοί χοροί ως αεροβική άσκηση στο «Πρωινό» της Φαίης Σκορδά
  • Ποντιακοί χοροί ως αεροβική άσκηση στο «Πρωινό» της Φαίης Σκορδά

Οι ποντιακοί χοροί μεταφέρουν από γενιά σε γενιά κομμάτια της ιστορίας και του πολιτισμού των Ποντίων, και φυσικά αποτελούν και μέσο διασκέδασης. Ωστόσο, ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» έδειξε ότι υπάρχει τρόπος να συνδεθεί η παράδοση με τον νεωτερισμό, κι αυτό το γεγονός προβλήθηκε χθες στην ελληνική τηλεόραση. Το «Πρωινό» της Φαίης Σκορδά (ΑΝΤ1) βρέθηκε την Πέμπτη (26/9) στην έδρα του Συλλόγου, απ' όπου παρουσίασε σε ζωντανή σύνδεση τον ποντιακό χορό ως αεροβική άσκηση.

Μέσα από την εκπομπή αναδείχθηκε το τμήμα αεροβικής άσκησης μέσω ποντιακού χορούτου Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή».

Στην έδρα του Συλλόγου, μέλη του τμήματος παρουσίασαν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης, ο οποίος υπόσχεται ότι βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, ψυχαγωγώντας παράλληλα τους συμμετέχοντες. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος, καθηγητές Φυσικής Αγωγής Σταύρος Μουμουλίδης και Σοφία Αμοιρίδου, εξήγησαν στο κοινό πώς πραγματοποιείται μια τυπική προπόνηση. «Οι χορευτές-ασκούμενοι αρχίζουν την προπόνηση με ήπιους, αργούς ποντιακούς χορούς και σταδιακά η ένταση αυξάνεται. Υπάρχει μεγάλο εύρος ποντιακών χορών που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος» τόνισε η Σ. Αμοιρίδου.


(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»)

Τέλος, ορισμένα μέλη παρουσίασαν στην εκπομπή ένα μικρό δείγμα της εβδομαδιαίας τους προπόνησης συνοδεία ζωντανής ποντιακής μουσικής. «Βλέπεις κάτι που αγγίζει την ψυχή, και μας αγγίζει τους Πόντιους, αλλά με έναν τρόπο διαφορετικό, με σεβασμό. Μπράβο σε όλη την ομάδα» τόνισε η γνωστή παρουσιάστρια κλείνοντας την απευθείας σύνδεση.