26 Σεπτέμβριος 2019, 10:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2019, 10:35

Τον Ιανουάριο του 2020 επί σκηνής η παράσταση «Εγώ η Πόντια, Σεβάς Χανούμ»

  • Τον Ιανουάριο του 2020 επί σκηνής η παράσταση «Εγώ η Πόντια, Σεβάς Χανούμ»
    Η Σεβάς Χανούμ στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Μποζίκης)

Μια παράσταση-ύμνος στην Πόντια Σεβάς Χανούμ ή Σεβαστή Παπαδοπούλου, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί στη θεατρική σκηνή τον Ιανουάριο του 2020. Το έργο Εγώ η Πόντια, Σεβάς Χανούμ του Γιώργου Χρονά, σε σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά, θα αναδείξει τη ζωή και το έργο της μεγάλης τραγουδίστριας με το έντονο ταμπεραμέντο.

Η Σεβάς Χανούμ υπήρξε καλλιτεχνική παρτενέρ, αλλά και ερωτική σύντροφος του Στέλιου Καζαντζίδη.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται οι ηθοποιοί Πολύνα Γκιωνάκη και ο Λευτέρης Παπανικολάου-Γκιωνάκης. Τα κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η σχεδιάστρια Λουκία, τη μουσική επιμέλεια θα κάνει ο Αυγερινός Σουλόπουλος και τους φωτισμούς ο Μανώλης Μπράτσης.

Λίγα λόγια για το έργο
Πόντος, μεταπολεμική Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τα άνθη του κακού, ο «Τζίμης ο Χοντρός», η νύχτα, το underground ρεμπέτικο, το «φτωχοκάλυβο», ο Τσιτσάνης, η Μπέλλου, τα Κοκκινόγεια και ο έρωτας του Καζαντζίδη για την αμαζόνα του πάλκου και της ζωής, την αγέρωχη, τη δωρική, την ασυμβίβαστη Σεβάς Χανούμ από τη Σαμψούντα του Πόντου που ξαναζεί τη ζωή της στην οδό των αργών τραγουδιών που σβήνουν στο βάθος του δρόμου...

Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2020 στο θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Μεταξουργείο) και θα παίζεται κάθε Παρασκευή στις 21:30 και κάθε Σάββατο στις 19:00.