24 Σεπτέμβριος 2019, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2019, 10:43

Ελεύθερος ο Λιβανέζος που συνελήφθη στη Μύκονο για αεροπειρατεία του 1985

  • Ελεύθερος ο Λιβανέζος που συνελήφθη στη Μύκονο για αεροπειρατεία του 1985

Ελεύθερος είναι από χθες, στις 22:45 το βράδυ, ο 65χρονος Λιβανέζος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Μύκονο ως καταζητούμενος από τις γερμανικές Αρχές για εμπλοκή σε αεροπειρατεία της TWA, το 1985. Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις γερμανικές Αρχές προέκυψε ότι δεν ήταν δυνατή η ταυτοποίηση του συλληφθέντα με τον καταζητούμενο για την αεροπειρατεία, καθώς δεν υπάρχουν αποτυπώματα ή άλλο υλικό για σύγκριση, ενώ και το γενεαλογικό δένδρο των δύο προσώπων είναι διαφορετικό, επομένως πρόκειται για συνωνυμία!

Ο 65χρονος επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι έχει γίνει λάθος, ενώ από τον Λίβανο είχε γίνει διάβημα στην ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό.

Στην πρεσβεία μας είχε παραδοθεί και έγγραφο που βεβαιώνει ότι ο 65χρονος είναι έγκριτος δημοσιογράφος στον Λίβανο και ουδεμία σχέση έχει με την αεροπειρατεία πριν από 34 χρόνια. Ο 65χρονος φιλοξενείται πλέον με μέριμνα των ελληνικών Αρχών σε ξενοδοχείο της Σύρου, προκειμένου να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί.

Η υπόθεση που εξελίχτηκε σε πραγματικό θρίλερ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ άρχισε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, όταν ο 65χρονος Λιβανέζος αφίχθηκε με κρουαζιερόπλοιο στη Μύκονο και κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου βρέθηκαν καταχωρημένα στοιχεία ταυτότητας του στο ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών SCHENGEN, καθόσον εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης γερμανικών δικαστικών Αρχών για την υπόθεση τρομοκρατίας.

Ο 65χρονος προσήχθη αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου και την ίδια ημέρα (Πέμπτη 19-09-2019) υπήρξε αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αστυνομικών Αρχών, από την οποία όμως δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του καθώς οι γερμανικές Αρχές δεν διέθεταν υλικό σήμανσης, (δακτυλικά αποτυπώματα κτλ.), του καταζητούμενου, ενώ η φωτογραφία που απέστειλαν δεν ήταν συγκρίσιμη, με αυτή του διαβατηρίου του προσαχθέντος. Με προφορική εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου συνελήφθη και την επομένη (Παρασκευή 20-09-2019) οδηγήθηκε στη Σύρο, ενώπιον του Αντεισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε τη σύλληψη και προσωρινή του κράτηση.

Ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, υπόψη του οποίου τέθηκαν όλες οι παραπάνω νεότερες πληροφορίες, χθες παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών, την 02 Οκτωβρίου 2019.