23 Σεπτέμβριος 2019, 17:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2019, 17:40

Βανδάλισαν το μνημείο των Ποντίων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (βίντεο)

  • Βανδάλισαν το μνημείο των Ποντίων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (βίντεο)
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων)

Άγνωστοι παραμένουν μέχρι στιγμής οι δράστες που κατάφεραν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στο μνημείο των Ποντίων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στην πλατεία 19ης Μαΐου.

Οι ζημιές έγιναν αντιληπτές από μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου.

Την ημέρα αυτή πολλά μέλη του σωματείου βρίσκονταν μέχρι αργά στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου προκειμένου να καθαρίσουν τις αίθουσες για την έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου. Γύρω στις 21:30 επιστρέφοντας στα σπίτια τους αντίκρισαν τη θλιβερή εικόνα του κατεστραμμένου μνημείου – σπασμένες όλες οι γύψινες κολόνες περιμετρικά του αγάλματος, και χυδαία συνθήματα χαραγμένα στις μαρμάρινες πλάκες.


(Βίντεο: Emvolos news)

«Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων εκφράζει τη λύπη του για το απάνθρωπο συμβάν. Τα μνημεία και ο πολιτισμός εκφράζουν την ιστορία και τα βάσανα ενός ολόκληρου λαού. Ο βανδαλισμός αυτός προσβάλλει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μνήμη των 353.000 ψυχών που έχασαν τη ζωή τους και όλους τους Έλληνες» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του σωματείου.