21 Σεπτέμβριος 2019, 22:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2019, 22:33

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για δημοσίευμα

  • Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για ειρήνευση στη Λιβύη
    Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε σημερινή του ανακοίνωση, τονίζει πως «η υπόθεση στην οποία αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Βραδυνή της Κυριακής" δεν είναι καινούργια και τελεί εν γνώσει του υπουργείου Εξωτερικών».

Επισημαίνει ακόμη πως επισημάνθηκε και από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη, ενώ όπως προκύπτει και από το ίδιο το εν λόγω δημοσίευμα, το ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη κινηθεί νομικά, δια μέσου νομικού εκπροσώπου του στην Ιαπωνία. «Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται στενά», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «θα συνεχίσει να προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς υπεράσπιση και προάσπιση της πάσης φύσεως οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων της χώρας διεθνώς, καθώς και υπέρ της εξωστρεφούς ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Να σημειώσουμε πως η Βραδυνή της Κυριακής αποκαλύπτει ότι «Έλληνας πρέσβης στο Τόκιο εκχώρησε, με ψεύτικο πιστοποιητικό, ελληνικό εμπορικό σήμα σε ιαπωνική εταιρεία».