21 Σεπτέμβριος 2019, 19:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2019, 19:48

Αθήνα: Πραγματοποιήθηκε πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

  • Αθήνα: Πραγματοποιήθηκε πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου
    Εικόνα από την πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Πορεία  πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, με αίτημα την «απόδοση δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου» που υπέστη πριν από έναν χρόνο ακριβώς. Με κεντρικό σύνθημα «12 μήνες χωρίς εκείνη, η Zackie απαιτεί δικαιοσύνη», μέλη της πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie και της ανοιχτής συνέλευσης για τον Ζακ/τη Zackie, καθώς και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο όπου πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος, φώναξαν συνθήματα και πραγματοποίησαν δράσεις με σπρέι και πανό.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν μέχρι το Σύνταγμα. Κάλεσμα απηύθυνε μέσω ανάρτησης της στο Facebook και η Διεθνής Αμνηστία αναφέροντας ότι «στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της, πάρα πολλά τμήματα σε όλο τον κόσμο θα διοργανώσουν παρεμβάσεις και δράσεις με αφορμή την επέτειο», ενώ κάλεσε στην υπογραφή της έκκλησης προς τα ελληνικά υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. «Θα αγωνιστούμε για να δικαιωθούν οι μνήμες των δολοφονημένων αδερφών μας, του Ζακ, του Παύλου, της Ελένης, του Πετρίτ και όλων αυτών που «δε χώρεσαν» στις πατριαρχικές και ρατσιστικές ιεραρχήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ανοιχτή συνέλευση για τον Ζακ/τη Zackie.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Πορεία μνήμης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι συμμετέχοντες κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.