21 Σεπτέμβριος 2019, 17:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2019, 17:32

Συνελήφθη στη Μύκονο Λιβανέζος καταζητούμενος για την μεγάλη αεροπειρατεία της TWA το 1985

  • Δύο υποθέσεις τραυματισμένων ανδρών από σφαίρα διερευνά η Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης

Εντοπίσθηκε προχθές (19 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, κατά τη διάρκεια ελέγχου διαβατηρίων σε κρουαζιερόπλοιο, ένας 65χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987.

Ο διωκόμενος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του.

Πρόκειται για έναν Λιβανέζο ο οποίος καταζητείτο εδώ και 32 χρόνια για συμμετοχή στην μεγάλη αεροπειρατεία-θρίλερ σε αεροσκάφος της εταιρείας TWA, που είχε γίνει το 1985 σε πτήση από Αθήνα προς Ρώμη και είχε συγκλονίσει τότε την παγκόσμια κοινή γνώμη, καθώς και σε απαγωγή που ακολούθησε δύο χρόνια μετά. Η αεροπειρατεία είχε γίνει για την απελευθέρωση κρατουμένων Παλαιστινίων και Λιβανέζων από το Ισραήλ.

Σε εκείνη τη δραματική πτήση επέβαιναν και οκτώ Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις ημερών, αφέθηκαν ελεύθεροι οι επιβάτες, ενώ δύο χρόνια αργότερα ο Λιβανέζος συνελήφθη στην Φρανκφούρτη. Συνεργάτες του όμως απήγαγαν στην Βηρυτό δύο Γερμανούς, τους οποίους κατάφεραν να ανταλλάξουν μαζί του και από τότε κυκλοφορούσε ελεύθερος και αναζητείτο μέχρι προχθές που εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία στη Μύκονο.