21 Σεπτέμβριος 2019, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2019, 09:40

Σελαχατίν Ντεμιρτάς: Κατηγορείται ξανά για τρομοκρατία

  • Σελαχατίν Ντεμιρτάς: Κατηγορείται ξανά για τρομοκρατία
    Υποστηρικτές του Σελαχατίν Ντεμιρτάς σε παλαιότερη προεκλογική συγκέντρωση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Εμπόδιο στην αποφυλάκιση του πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς αναμένεται να αποτελέσει απόφαση του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας με την οποία διατάσσει εκ νέου τη σύλληψή του, με νέες κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Μόλις χθες οι συνήγοροι του Ντεμιρτάς υπέβαλλαν αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Η σχετική απόφαση για την αποφυλάκισή του είχε ληφθεί στις 2 Σεπτεμβρίου από δικαστήριο στην πόλη Σινκάν, ωστόσο το χθεσινό αίτημα πυροδότησε την απαγγελία των νέων κατηγοριών ενώ ανάλογη διαδικασία έχει ξεκινήσει και την έτερη πρώην συμπρόεδρο του HDP Φιγκέν Γιουσεκντάγ.

«Η απόφαση της εκ νέου σύλληψης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ είναι ο σφαγιασμός των αρχών του διεθνούς δικαίου για μια ακόμη φορά», τόνισε το HDP με ανάρτηση στο Twitter, έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου. «Δεν υπάρχει δικαστικό σύστημα, καμία δικαιοσύνη, κανένα δίκαιο, κανένας δικαστής. Όχι μόνο για μας, αλλά ούτε για κανέναν από σας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ντεμιρτάς μέσω Twitter, γνωστοποιώντας το ξεκίνημα μιας νέας έρευνας εις βάρος του.