20 Σεπτέμβριος 2019, 23:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2019, 23:27

Ο Τραμπ απειλεί να απελευθερώσει τζιχαντιστές στην Ευρώπη!

  • Ο Τραμπ απειλεί να απελευθερώσει τζιχαντιστές στην Ευρώπη!
    Ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Ron Sachs / POOL)

Ακόμα ένα πολιτικό ατόπημα για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ: Απείλησε σήμερα την Ευρώπη ότι θα απελευθερώσει επικίνδυνους τζιχαντιστές στα σύνορά της εάν δεν γίνουν όσα ζητάει!

Πρόκειται για τζιχαντιστές που κρατούνται από τους συμμάχους του στη Συρία.

«Νίκησα το χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον. «Και τώρα, έχουμε χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου, μαχητές του ΙΚ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους ξένους μαχητές που αιχμαλωτίστηκαν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον αραβοκουρδικό συνασπισμό στον οποίο βασίστηκε η Ουάσινγκτον για να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από τις εκτάσεις που είχαν υπό τον έλεγχό τους στη βορειοανατολική Συρία.

«Ζητάμε από τις χώρες από τις οποίες προήλθαν, από την Ευρώπη, να παραλάβει αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου. Μέχρι τώρα, αρνούνται», συνέχισε, αναφερόμενος στη Γαλλία και τη Γερμανία. «Στο τέλος, θα πω: λυπάμαι, αλλά είτε θα τους πάρετε, είτε θα τους αφήσουμε στα σύνορά σας. Επειδή οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους στο Γκουαντάναμο, να τους κρατήσουμε στο Γκουαντάναμο για 50 χρόνια», συνέχισε, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα στοίχιζε «δισεκατομμύρια δολάρια».

Εάν οι Ευρωπαίοι δεν τους πάρουν πίσω «θα χρειαστεί πιθανότατα να τους στείλουμε στα σύνορα και να πρέπει να τους ξαναπιάσουν», συνέχισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ απειλεί την Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα είχε πει ότι θα απελευθερώσει τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές που κρατούνται στη Συρία στις χώρες καταγωγής τους, αν δεν δεχτούν από μόνες τους να τους επαναπατρίσουν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.