20 Σεπτέμβριος 2019, 20:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2019, 20:21

Σε απεργιακό κλοιό την Τρίτη η Ελλάδα – Μεγάλη η ταλαιπωρία των πολιτών

  • Σε απεργιακό κλοιό την Τρίτη η Ελλάδα – Μεγάλη η ταλαιπωρία των πολιτών
    Μέλη της ΑΔΕΔΥ διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να βρεθεί η Ελλάδα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή . Η ΑΔΕΔΥ ζητά την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου και προειδοποιεί ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει, τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι συρμοί του ΗΣΑΠ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο και δεν θα πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους. Οι εργαζόμενοι στο μετρό και το τραμ δεν έχουν λάβει ακόμα αποφάσεις. Η ΠΝΟ έχει ήδη πάρει απόφαση ότι θα συμμετάσχει στην απεργία, από τις 06:00 της 24ης Σεπτεμβρίου έως τις 06:00 της 25ης.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Βασικό αίτημα, αναφέρει η ΔΟΕ, είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου. Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό και αντιαπεργιακό» και εκτιμά ότι «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης”, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι». Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία, στις 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία, καθώς είναι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.