20 Σεπτέμβριος 2019, 18:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2019, 18:17

Από πού θα ξεκινήσει η αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Αττική

  • Από πού θα ξεκινήσει η αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Αττική
    (Φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ / STR)

Από τη Λεωφόρο Μεσογείων ξεκινάει η εκστρατεία αφαίρεσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές λεωφόρους της Αττικής. Όπως κάνει γνωστό η Περιφέρεια Αττικής, μετά την πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, το Σάββατο (21/9), στις 8 το πρωί, με τεχνικό κλιμάκιο θα ξεκινήσει η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων.  Τα κλιμάκια θα ξεκινήσουν από τη λεωφόρο Μεσογείων 156 στο ύψος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (άνοδος). Τη δράση θα συντονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης και η εντεταλμένη σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη, ενώ θα συμμετέχουν στελέχη της Τροχαίας Αττικής και του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Τη δράση θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής με δικά της μέσα, ενώ θα διατεθεί μέσω του ΕΔΣΝΑ ένα καλαθοφόρο που θα συμβάλει στην αφαίρεση του παράνομου διαφημιστικού υλικού.

Η διαδικασία αφαίρεσης θα συνεχιστεί μέχρι τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, ενώ την Κυριακή στις 5:30 το πρωί συνεργεία του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού θα αφαιρέσουν τις διαφημιστικές πινακίδες από τη Λεωφόρο Κηφισίας. Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αφαίρεσης των πινακίδων ο Γ. Πατούλης, σε δηλώσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι θα δείξει μηδενική ανοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα και υπογράμμισε πως «παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει αρμοδιότητα στη συγκεκριμένη διαδικασία, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο».