19 Σεπτέμβριος 2019, 21:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2019, 20:53

Μπακογιάννης και Μπαμπινιώτης συζήτησαν τρόπους αξιοποίησης του «Τοσίτσειου Σχολείου» που εκκενώθηκε

  • Μπακογιάννης και Μπαμπινιώτης συζήτησαν τρόπους αξιοποίησης του «Τοσίτσειου Σχολείου» που εκκενώθηκε
    Αστυνομικοί πραγματοποιούν εκκένωση του «Τοσίτσειου», που τελούσε υπό κατάληψη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα, προς όφελος των Αθηναίων, το κτήριο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στη συμβολή των οδών Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ, που εκκενώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση, συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας «Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων», καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης του κτηρίου για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς προκειμένου να συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής. Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων και  το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας θα έχουν πιο συστηματική συνεργασία, με στόχο να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ήδη ο Δήμος Αθηναίων αμέσως μετά την εκκένωση προχώρησε στον πλήρη καθαρισμό του εσωτερικού του κτηρίου, το σφράγισε, και ξεκίνησε παρεμβάσεις αναβάθμισης του εξωτερικού χώρου με ενίσχυση του φωτισμού της περιοχής προκειμένου να είναι πιο ασφαλής και φιλική.


Κ. Μπακογιάννης (Δ) και Γ. Μπαμπινιώτης (φωτ.: Δήμος Αθηναίων)