19 Σεπτέμβριος 2019, 19:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2019, 19:52

Η ταινία για τον εφευρέτη του «Καλάσνικοφ» στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 2020

  • Η ταινία για τον εφευρέτη του «Καλάσνικοφ» στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 2020
    Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ κρατά στα χέρια του το περίφημο AK-47 (φωτ.: ΕΡΑ)

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας που έχει ως θέμα τη ζωή του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, του Σοβιετικού εφευρέτη του δημοφιλούς σε όλο τον κόσμο αυτόματου όπλου, που φέρει το όνομά του. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 2020, δήλωσε σήμερα ο σεναριογράφος και παραγωγός Σεργκέι Μποντρόφ.

Ο Μποντρόφ είπε ότι για την ολοκλήρωση της ταινίας χρειάζεται χρόνος για να γίνει το μοντάζ, τα ειδικά εφέ και η ηχητική επεξεργασία. Αναφερόμενος στον Μιχαήλ Καλάσνικοφ, είπε ότι ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα και ήταν αρκετά περίπλοκο να γυριστεί μια ταινία με θέμα της ζωή του. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Κονσταντίν Μπουσλόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ταινία θα έχει απήχηση και στην σημερινή νεολαία και στις παλιότερες γενιές.

Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1919 στην Αλτάη. Δημιούργημά του είναι το παγκοσμίως γνωστό αυτόματο «Καλάσνικοφ» (ΑΚ-47), το οποίο άρχισε να παράγεται το 1947 και συνεχίζει έως σήμερα να κατασκευάζεται σε διάφορες χώρες. Προ τιμήν του, το όνομά του δόθηκε στον μεγαλύτερο όμιλο παραγωγής αυτομάτων όπλων και όπλων διαφόρων τύπων της Ρωσίας. Ο Καλάσνικοφ πέθανε στις 23 Δεκεμβρίου του 2013 σε ηλικία 95 ετών.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / TASS.