19 Σεπτέμβριος 2019, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2019, 17:10

Έκτακτο δελτίο καιρού – Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

  • Έκτακτο δελτίο καιρού – Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
    (Φωτ.: EPA / Felix Kaestle)

Φθινοπωρινός θα γίνει ο καιρός από σήμερα και οι υψηλές θερμοκρασίες θα δώσουν τη θέση τους σε βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις! Η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν έως και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια.

Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα
Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τη νύχτα προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, σε παράκτια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Χαλκιδικής, και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνονται τα νησιά των Σποράδων. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (20/09) επηρεάζοντας σημαντικά τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.