19 Σεπτέμβριος 2019, 16:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2019, 16:05

Στην Κρήτη το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης

  • Στην Κρήτη το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης
    Τίτος Πατρίκιος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΜΜΑ / Χάρης Ακριβιάδης)

Η Open Poetry Society του ποιητή Χρήστου Κούκη, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Mind the Loop, διοργανώνουν το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη με κύριο στόχο να ιδρύσουν έναν θεσμό πολιτισμού στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό δίνοντας έμφαση στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και να προάγει τον δημιουργικό και συνεχή διάλογο με την κουλτούρα άλλων χωρών, προσκαλώντας κάθε Σεπτέμβριο διακεκριμένους ποιητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη άρχισε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο.

Στη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν ποιητικές αναγνώσεις, round tables, περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, χώρους τέχνης, καθώς και επισκέψεις σε ιστορικούς τόπους και σχολεία που θα συνδυαστούν με φιλολογικές ομιλίες και απαγγελίες. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σύγχρονοι ποιητές από την Κρήτη θα παρουσιάσουν το έργο τους.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 20 σημαντικοί ποιητές από 11 χώρες: Gerhard Falkner (Γερμανία), Jochen Kelter (Ελβετία), Yu Jian (Κίνα), Fan Zhao (Κίνα), Gökçe Çelebioğlu (Τουρκία), Selahattin Yolgiden (Τουρκία) Goran Djordjevic (Σερβία), Marco Pogacar (Κροατία), Lawrence Schimmel (ΗΠΑ/Ισπανία), Rati Saxena (Ινδία), Hemant Divate (Ινδία), Guillaume Decourt (Γαλλία), Zingonia Zingone (Ιταλία), καθώς και οι Έλληνες Τίτος Πατρίκιος, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Αναστάσης Βιστωνίτης, Αριστέα Παπαλεξάνδρου και Χρήστος Κούκης.

Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Φεστιβάλ Ποίησης «World Poetry Movement», και συνεργάζεται με το μεγαλύτερο λογοτεχνικό κίνημα στην Ανατολή «Kritya Poetry Movement».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ουρανία Μωραΐτη.