19 Σεπτέμβριος 2019, 14:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2019, 14:08

Ευάγγελος Αποστολάκης: Παραλίγο να υπήρχαν «νέα Ίμια»!

  • Ευάγγελος Αποστολάκης: Παραλίγο να υπήρχαν «νέα Ίμια»!
    Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Πολλές ήταν οι φορές που θα μπορούσε η Ελλάδα να βρεθεί μπροστά σε «νέα Ίμια»! Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για την εμπειρία του από τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο όσο ήταν στο υπουργείο.

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, τα σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», δήλωσε.

Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα, είπε, για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα. «Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα» πρόσθεσε, επιχειρώντας να εξηγήσει το μέγεθος της πίεσης που δεχόταν.

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.