19 Σεπτέμβριος 2019, 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2019, 10:44

Σοκ από σποτ για τις ένοπλες επιθέσεις στα σχολεία στις ΗΠΑ

Τα μάτια πλημμυρίζουν δάκρυα. Αυτή είναι η αντίδραση όλων όσοι παρακολουθούν το σποτ που δημιούργησε η οργάνωση Sandy Hook Promise και αφορά την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία των ΗΠΑ, μια χώρα όπου τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι αιματηρές ένοπλες επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το σποτ «Τα απαραίτητα για την επιστροφή στο σχολείο» προκαλεί σοκ και αφυπνίζει.

Πρωταγωνιστούν μικροί μαθητές και αρχίζει όπως όλα τα διαφημιστικά σποτ για την επιστροφή στις τάξεις. Τα παιδιά παρουσιάζουν από ένα προϊόν, ενώ βρίσκονται στο σχολείο τους και εξηγούν πώς αυτό τα βοηθάει. Σύντομα, το ύφος αλλάζει και ένα αγόρι, που αρχικά μιλάει για τα καινούργια αθλητικά παπούτσια του, αρχίζει να τρέχει στον διάδρομο, έχοντας πίσω του άλλα παιδιά που ουρλιάζουν πανικόβλητα, ενώ πέφτουν πυροβολισμοί.

Ένα κορίτσι δείχνει ότι η νέα της μπλούζα είναι πέρα για πέρα απαραίτητη σε αυτή τη νέα σχολική χρονιά, καθώς βοηθά στο να κλείσει ερμητικά η πόρτα του γυμναστηρίου του σχολείου εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον ένοπλο δράστη να μπει. Από την άλλη, άλλη μία νεαρή κοπέλα χρησιμοποιεί μία από τις κάλτσες της για να φτιάξει έναν αυτοσχέδιο επίδεσμο που τοποθετεί στο γεμάτο αίματα, τραυματισμένο πόδι μιας συμμαθήτριά της, εξηγώντας ότι οι κάλτσες μπορούν «να σας σώσουν τη ζωή».

Το σποτ ολοκληρώνεται με τη σκηνή όπου ένα κορίτσι βρίσκεται κρυμμένο στις τουαλέτες του σχολείου της και με δάκρυα στα μάτια εκθειάζει τις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου της. Όπως εξηγεί, ενώ ακούγονται τα βήματα αγνώστου στην αίθουσα, το τηλέφωνό της τη βοηθά να επικοινωνεί συνεχώς με τη μητέρα της.

«Αυτή είναι η επιστροφή (στο σχολείο) και γνωρίζετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό» καταλήγει το βίντεο, που έχει γίνει ανάρπαστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου αναρτήθηκε χθες το βράδυ.

Η οργάνωση Sandy Hook Promise δημιουργήθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στο Κονέτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, όπου ο δράστης σκότωσε 26 ανθρώπους, εκ των οποίων 20 παιδιά.