19 Σεπτέμβριος 2019, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2019, 17:12

Η «Γενοκτονία» του Παύλου Κουρτίδη αύριο στα «Αισχύλεια 2019»

  • Η «Γενοκτονία» του Παύλου Κουρτίδη αύριο στα «Αισχύλεια 2019»
    (Φωτ.: Pavlos Kourtidis Company)

Το χορόδραμα Γενοκτονία του σκηνοθέτη και χορογράφου Παύλου Κουρτίδη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου (20:30), στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στο πλαίσιο του ετήσιου πολιτιστικού φεστιβάλ «Αισχύλεια 2019». Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με ανακοίνωσή της στηρίζει την παράσταση.

Βασισμένο σε ιστορικά ντοκουμέντα της περιόδου της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, το έργο ζωντανεύει θλιβερές μνήμες και προβληματίζει το κοινό.

Ο σύγχρονος χορός για πρώτη φορά αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος. Η Γενοκτονία έρχεται να πει μια σκληρή αλήθεια μέσα από τα σώματα των ζώντων για όλες τις γενοκτονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μια βαθιά αφύπνιση και μια φωνή που θα ακουστεί παντού. Όχι μόνο για τους Έλληνες του Πόντου, αλλά για όλους τους γενοκτονημένους λαούς.

«Η ΠΟΕ ευχαριστεί τον Παύλο Κουρτίδη, σκηνοθέτη και χορογράφο της παράστασης, που βρέθηκε συνοδοιπόρος στην προσπάθεια διατράνωσης του αγώνα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αναδεικνύοντας τα τραγικά συμβάντα της αιματηρής περιόδου και ζωντανεύοντας μνήμες, τιμά τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της ΠΟΕ.