18 Σεπτέμβριος 2019, 19:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2019, 19:20

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τερματίζει αύριο στην «Αγια-Σοφιά» και «ενώνει» Κωνσταντινούπολη με Νέα Φιλαδέλφεια

  • Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τερματίζει αύριο στην «Αγια-Σοφιά» και «ενώνει» Κωνσταντινούπολη με Νέα Φιλαδέλφεια
    Ο Γ. Ζαχαριάδης έξω από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, στο ξεκίνημα του άθλου του (φωτ.: Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης / Facebook)

Η οικογένεια της ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Γιώργο Ζαχαριάδη (Τεμόν ΑΕΚ), τον Πόντιο δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος ολοκληρώνει έναν ακόμη άθλο: ενώνει συμβολικά την Αγια-Σοφιά της Πόλης με την «Αγια-Σοφιά» της Νέας Φιλαδέλφειας, το ανεγειρόμενο γήπεδο της Ένωσης, μέσα από μια πορεία μνήμης και τιμής.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης ξεκίνησε την προσπάθειά του στις 4 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και το αιώνιο σύμβολο του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία, και θα τερματίσει μετά από 1.250 χιλιόμετρα αύριο, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, έξω από το «σπίτι» της ΑΕΚ.

Τον υπερμαραθωνοδρόμο θα τιμήσει ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και θα χαιρετίσει η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ, που ήταν αρωγός σε αυτό το εγχείρημα. Επίσης, και οι οργανωμένοι οπαδοί της Ένωσης, όπως έκαναν γνωστό σε ανακοίνωσή τους, θα είναι εκεί να τον υποδεχθούν.