19 Σεπτέμβριος 2019, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2019, 11:19

Μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το θάνατο του Πόντιου δημοσιογράφου Κώστα Κούση

  • Μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το θάνατο του Πόντιου δημοσιογράφου Κώστα Κούση
    Ο Κώστας Κούσης σε εκδήλωση του Πανευβοϊκού Συλλόγου Αμερικής για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: «Εθνικός Κήρυξ» / Κώστας Μπέη)

Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του Πόντιου δημοσιογράφου Κώστα Κούση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, θα τελεστεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί στις 09:00, στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1940 και είχε καταγωγή από τα Σούρμενα του Πόντου. Είχε διατελέσει διαδοχικά γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Επιστημόνων. Διατέλεσε επίσης υπεύθυνος Τύπου της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματίων Νοτίου Ελλάδος και αντιπρόεδρός της, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε σε σωματεία της ομογένειας στη Νέα Υόρκη. Έγραψε εκατοντάδες άρθρα για τον Πόντο και τη Μακεδονία, ενώ έκανε και ραδιοφωνικές αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές επί σειρά ετών, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το βιογραφικό του.

Τον χαρακτήριζε μέχρι το τέλος μια βαθιά ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούσαν τον ποντιακό ελληνισμό, ενώ είχε δώσει αρκετές διαλέξεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, την οικογένεια των Υψηλαντών κ.ά.