18 Σεπτέμβριος 2019, 14:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2019, 14:34

Πέθανε ο Βαγγέλης Θεοδωρίδης, ένα αητόπουλο του Πόντου

  • Πέθανε ο Βαγγέλης Θεοδωρίδης, ένα αητόπουλο του Πόντου

Έχασε τη μάχη που έδινε με την ασθένειά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στο χωριό Περιχώρα Δράμας, από γονείς καταγόμενους από τη Ρεφαγιά Νικοπόλεως και το Μεταλείο Ταύρου, που βρίσκεται στις Κιλίκιες Πύλες, μεταξύ Νίγδης-Αδάνων-Μερσίνας.

Τέταρτο παιδί μιας υπέροχης οικογένειας, που την χτύπησε με τον πιο άγριο τρόπο η μοίρα, αφού και τα τέσσερα αδέλφια έχασαν τη ζωή τους από την επάρατη νόσο, όταν έφθασαν όλα στην ίδια περίπου ηλικία.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρίδης ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μέλος του ΔΣ του ΕΦΚΑ και της ΑΔΕΔΥ. Αγαπητός από όλους τους συναδέλφους του, θα μείνει πραγματικά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος ως το πιο ηθικό στοιχείο που υπηρέτησε σε ευαίσθητες θέσεις, χωρίς να καταδεχτεί να πάρει μια δραχμή ή ένα ευρώ, καθώς και οποιοδήποτε δώρο από ανθρώπους και εταιρείες που ήλεγχε στη διάρκεια της υπηρεσίας του.

Μπορεί να αποτελεί για χρόνια και δεκαετίες παράδειγμα προς μίμησιν για συναδέλφους του και φίλους, όμως παρ’ όλα αυτά ο Βαγγέλης αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην υπηρεσία, στην οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του.

Ο Βαγγέλης ήταν ένας αθεράπευτος Πόντιος, μιλούσε πάντα ποντιακά με τους φίλους του Ποντίους, και γι' αυτό στο φέρετρό του έχει για συντροφιά την ποντιακή λύρα.

Καλό ταξίδι Βαγγέλη, χαιρετίας σ' εμετέρτς...