17 Σεπτέμβριος 2019, 20:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2019, 20:14

Άναψε η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λοζάνη 2020» (βίντεο)

  • Άναψε η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λοζάνη 2020» (βίντεο)
    Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στο Παναθηναικό Στάδιο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λοζάνη 2020» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Το ταξίδι της για την πόλη της Λοζάνης ξεκίνησε η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, μετά την τελετή Αφής, που έγινε με μεγάλη επιτυχία από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ΕΟΕ) σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λοζάνη 2020» άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο στα χέρια της πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου, που τη μεταλαμπάδευσε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον 17χρονο πρωταθλητή της χιονοδρομίας Χρήστο Μαρμαρέλλη.

Η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δρομείς τους Pascal Bitschnau (Ελβετία), Φαίδρα Μανιουδάκη (Ελλάδα) και Sydney Berta (Ελβετία), υπό το θερμό χειροκρότημα των θεατών αλλά και χιλιάδων μαθητών και μαθητριών, στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών, στους κατοίκους όλου του πλανήτη. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος παρέδωσε τη Φλόγα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Λοζάνη 2020» Virginie Faivre. Πριν ανάψει η Φλόγα, οι ιέρειες παρουσίασαν τον «Χορό των Νυμφών», που εμπνεύστηκε η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Στην τελετή παρέστησαν το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Danka Bartekova, o πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ελβετίας Jürg STAHL, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και το επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου.

Την επιμέλεια της τελετής είχε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Αθανάσιος Βασιλειάδης, ενώ τον συντονισμό της ο Κώστας Πανταζής. Ιδιαίτερα έντονο ήταν και το χειροκρότημα και στα παιδιά των αθλητικών σωματείων ΟΑ Λαυρίου και ΦΟ Κότινος Μεταμόρφωσης για τα δρώμενα που παρουσίασαν. Τους εθνικούς ύμνους απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων θα γίνουν στη Λοζάνη από τις 9 ως 22 Ιανουαρίου 2020.