16 Σεπτέμβριος 2019, 20:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2019, 20:11

Συγγνώμη ζητάει ο πατέρας του 16χρονου στα Κατεχόμενα από τον Ακιντζί (φωτο, βίντεο)

  • (Πηγή: Sigmalive)

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η απολογητική επιστολή που έστειλε ο πατέρας του 16χρονου στα Κατεχόμενα προς τον επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, με αφορμή το κατέβασμα της τουρκικής σημαίας από το σχολείο της Λύσης και την αφαίρεση φωτογραφίας του Ραούφ Ντεκτάς. 

Παράλληλα διευκρινίζει ότι ο γιος του «αναγνώρισε το λάθος του και μετάνιωσε για αυτό».

Με την επιστολή ο πατέρας του 16χρονου απολογείται προς όλους όσοι «δικαιολογημένα ένιωσαν λύπη θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις. Είναι θερμή παράκλησή μας όπως διαβιβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτιση». Ο πατέρας εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «ότι το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχθεί ανεπανόρθωτα». Σας επαναλαμβάνω, γράφει, ότι «ο γιος μου αναγνώρισε το  λάθος του και μετάνιωσε γι αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας».

Πάντως σε δήλωση του στο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτηρίζει σημαντική και με ιδιαίτερη αξία προς τη σωστή κατεύθυνση την απολογία του πατέρα του 16χρονου. «Για να μην επαναληφθούν αυτά θα πρέπει να γίνουν ακόμα εντονότερες προσπάθειες για να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της ειρήνης».

Αύριο ο Μουσταφά Ακιντζί θα παραδώσει τη σημαία και την φωτογραφία του Ντενκτάς στο σχολείο της Λύσης στις 10 το πρωί.

Σήμερα, ο φερόμενος ως πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ μετέβη στο σχολείο και έκανε έπαρση της τουρκικής σημαίας ενώπιον των μικρών μαθητών στους οποίους είπε να μην επιτρέψουν ποτέ σε κανένα Ελληνοκύπριο να τους προσβάλει. 

Σε δηλώσεις του, ο ψευδοπρωθυπουργός ανέφερε πως «Είμαστε πάντα υπέρ της συμφωνίας και της ειρήνης στην Κύπρο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι άλλοι προσβάλλουν τις αξίες της ΤΔΒΚ και σημαδεύουν με αυτό τον τρόπο».