16 Σεπτέμβριος 2019, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2019, 14:44

Το 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σήκωσε αυλαία

  • Το 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σήκωσε αυλαία
    Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη στην έναρξη του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (φωτ.: ΥΠΠΟΑ)

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (15/9) στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου η τελετή έναρξης του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, που μετρά σχεδόν τρεις δεκαετίες στο «τιμόνι» του φεστιβάλ, άνοιξε τη βραδιά κηρύσσοντας την έναρξη της διοργάνωσης μαζί με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Δημήτρη Καραμπατζάκη.

Καλωσορίζοντας τη νέα υπουργό, ο Αντ. Παπαδόπουλος έθεσε τα τρία φλέγοντα ζητήματα για το θεσμό: την υπογραφή νέας προγραμματικής συμφωνίας, το αναπτυξιακό σχέδιο και την επείγουσα ανάγκη μεταστέγασης του φεστιβάλ στην Καπναποθήκη –μια μεταστέγαση η οποία θα δώσει και το «πράσινο φως» στην λειτουργία του τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Όπως θύμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής στην Λ. Μενδώνη, «ήσασταν εσείς που, με τη μεσολάβηση του τότε δημάρχου Μαργαρίτη Τζίμα, το 2000 μας οδηγήσατε στη λύση της Καπναποθήκης. Όμως ακόμα, το σχέδιο αυτό δεν έχει υλοποιηθεί».

Παίρνοντας το λόγο η υπουργός είπε πως «το ΥΠΠΟΑ οφείλει να είναι δίπλα σας ως αρωγός σε κάθε προσπάθεια του φεστιβάλ. Γνωρίζω τα προβλήματα, γνωρίζω πως το κτιριακό είναι μείζον πρόβλημα και πρέπει να λυθεί με την ανακατασκευή της Καπναποθήκης. Είναι καιρός να δώσουμε νέα πνοή στο φεστιβάλ με έναν νέο χώρο. Όσο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης είναι απλώς μια γραφειοκρατική διαδικασία που θα γίνει και θα ενισχυθεί».