16 Σεπτέμβριος 2019, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2019, 09:06

Σε ύφεση η φωτιά στη Ζάκυνθο – Άρχισαν εναέριες ρίψεις

  • Σε ύφεση η φωτιά στη Ζάκυνθο – Άρχισαν εναέριες ρίψεις
    Εικόνα από το πύρινο μέτωπο της Ζακύνθου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Συνετός)

Καλύτερη είναι η εικόνα από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το πρωί στη Ζάκυνθο, κοντά στα χωριά Κερί και Αγαλάς. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, που έχουν ενισχυθεί, η φωτιά ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί. Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες ήταν ολονύχτια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης και τα εναέρια μέσα. Ήδη, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα έχουν σπεύσει στην περιοχή και με ρίψεις νερού επιχειρούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Το μέτωπο της φωτιάς (πάνω από 10 χλμ έφτασε χθες) μαινόταν ανεξέλεγκτο για πολλές ώρες εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων. Από τις πρωινές ώρες όμως η κατάσταση δείχνει να αλλάζει αφού η ένταση των βοριάδων έχει μειωθεί και αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των εναέριων μέσων, θα βοηθήσει στην προσπάθεια ελέγχου της φωτιάς.

Θυμίζουμε ότι τα χωριά Κερί και Αγαλάς έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοί τους έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού. Τουλάχιστον ένα σπίτι και τμήμα της οροφής ενός ξενοδοχείου έχουν υποστεί ζημιές. Η φωτιά σταμάτησε πάντως να απειλεί το χωριό Κερί δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης.

  • Πηγή: skai.gr