15 Σεπτέμβριος 2019, 23:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2019, 23:52

Φωτιά Ζάκυνθος: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες

  • Φωτιά Ζάκυνθος: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες
    Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο (φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Συνετός)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο, όπου η φωτιά η μεγάλη φωτιά που ξεσπασε το μεσημέρι στο Κερί παραμένει εκτός ελέγχου και κατακαίει ένα πανέμορφο πευκοδάσος στην περιοχή. Σύμφωνα με επιβεβαιωμενες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει καεί κατοικία, που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα την Κυριακή (15/9), ενώ υπάρχει αναφορά και για καμμένο σπίτι μέσα στο δάσος. Όσο αφορά το χωριό, έχει εκκενωθεί πλήρως, ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μετέβη αεροπορικώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ως επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν το απόγευμα ότι οι φλόγες έφτασαν έως τις αυλές κατοικιών. Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι η φωτιά πλησίασε κατοικημένες ζώνες, όμως μετά τη δύση του Ηλίου η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως. Η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται από πολλές διάσπαρτες εστίες που μπορούν να αναζωπυρωθούν ανά πάσα στιγμή.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενισχύονται οι δυνάμεις που δίνουν τη μάχη στο πύρινο μέτωπο. Συνολικά επιχειρούν 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.