15 Σεπτέμβριος 2019, 21:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2019, 21:24

Φόρος τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»

  • Φόρος τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη» / Facebook)

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη μνήμη των Αγίων ενδόξων και μεγάλων Εθνομαρτύρων Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, παρουσία της δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου, μελών του ΔΣ Ν. Ιωνίας, του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Ν. Ιωνίας (ΚΕΜΙΠΟ), Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη», θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιάτικης Καταστροφής, συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία καθώς και στην κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του μητροπολίτη Πατάρων Μελετίου, στον περίβολο του Ιερού Ναού, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο εθνικός ύμνος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Για τα γεγονότα της θλιβερής επετείου μίλησε ο αρχιμ. Νήφων Βλυσίδης, ενώ χαιρετισμό απήθυναν η δήμαρχος Ν.Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου και ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Ν. Ιωνίας Λουκάς Χριστοδούλου.


(Φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας)