15 Σεπτέμβριος 2019, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2019, 11:10

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο την Κυριακή – Πότε θα εξασθενήσουν

  • Τι καιρό θα κάνει σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος στη Μακεδονία με πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρες νεφώσεις και στη Θράκη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 21 έως 28 και στα Δωδεκάνησα έως 30 βαθμούς Κελσίου.