14 Σεπτέμβριος 2019, 20:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2019, 20:31

3.000 ευρώ τη μέρα ο τζίρος του προμηθευτή λαθραίων τσιγάρων

  • 3.000 ευρώ τη μέρα ο τζίρος του προμηθευτή λαθραίων τσιγάρων
    Το αυτοκίνητο του 37χρονου που συνελήφθη κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο τσιγάρων (φωτ.: ΕΛΑΣ)

Ένας… επαγγελματίας «χονδρέμπορος» λαθραίων καπνικών προϊόντων θεωρείται ο 37χρονος ομογενής από το Καζακστάν που συνελήφθη το πρωί κατηγορούμενος ότι είναι ο κύριος προμηθευτής των διακινητών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, «έσπρωχνε» στην αγορά πάνω από 1.500 πακέτα την ημέρα – αυτό σημαίνει ότι ο ημερήσιος τζίρος του έφτανε τα 3.000 ευρώ!

Η Ομάδα Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών διερευνούσε την υπόθεση μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις και συλλήψεις λαθρεμπόρων τσιγάρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Η αποθήκη του 37χρονου είναι στα Καμίνια του Πειραιά. Εκεί συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την παρακολούθηση, τα μετέφερε στο κέντρο της Αθήνας με το αυτοκίνητό του και τα διοχέτευε σε αλλοδαπούς που είχαν το ρόλο του «πωλητή». Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα ακόμα άτομο που θεωρείται συνεργός του 37χρονου που θεωρείται ότι είχε ως βασική δουλειά το λαθρεμπόριο.

Στην αποθήκη στα Καμίνια, όπου και συνελήφθη ο ομογενής, βρέθηκαν περίπου 16.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 2.000 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό του στο οποίο ήταν φορτωμένες κούτες.