14 Σεπτέμβριος 2019, 19:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2019, 19:45

Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώθηκαν δύο μονές, απομακρύνθηκαν ηλικιωμένοι

  • Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώθηκαν δύο μονές, απομακρύνθηκαν ηλικιωμένοι

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο Λουτράκι, στα Γεράνεια. Στην πόλη η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο οποίο υπάρχει και γηροκομείο – συνολικά απομακρύνθηκαν 50 άτομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Η φωτιά κατευθύνεται προς την βόρεια πλευρά του νεκροταφείου.

Η Πυροσβεστική για δεύτερη φορά γύρω στις 18:00 ενίσχυσε τις δυνάμεις που επιχειρούν. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας θα κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Οι επίγειες δυνάμεις είναι 51 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο υδροφόρες ΟΤΑ. Επιτόπου και εθελοντές από το Λουτράκι και την Περαχώρα.

Στα χωριά του Λουτρακίου υπάρχουν διακοπές ρεύματος, πιθανότατα λόγω έκρηξης σε μετασχηματιστή (εξετάζεται αν αυτή είναι η αιτία της πυρκαγιάς), ενώ έχει κλείσει και ο περιφερειακός του Λουτρακίου. Στην περιοχή μετέβη ο Νίκος Χαρδαλιάς με ειδική της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.