14 Σεπτέμβριος 2019, 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2019, 08:32

Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών: Δράσεις από ΕΚΑΒ και Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

  • Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών: Δράσεις από ΕΚΑΒ και Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών βασικής υποστήριξης της ζωής πραγματοποιούν σήμερα, διασώστες του ΕΚΑΒ στην Πλατεία Συντάγματος.

Η συγκεκριμένη δράση θα γίνει στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών που φέτος γιορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου.

Την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτέμβρη) τιμά φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Αθηνών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ). Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, σήμερα το απόγευμα, δεκάδες εθελοντές σαμαρείτες, διασώστες και ναυαγοσώστες του τμήματος Αθηνών του ΕΕΣ θα συμμετέχουν σε ειδικό «περίπτερο» στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης, καλώντας τους Αθηναίους και τους τουρίστες να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του τμήματος για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών. Στόχος είναι η πληροφόρηση των επισκεπτών για τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, εκπαιδευτές του τμήματος, μαζί με εθελοντές σαμαρείτες, θα συντονίσουν και θα λειτουργήσουν θεματικά εργαστήρια, τα οποία θα παρέχουν μια πρώτη εμπειρία γνωριμίας με τις Πρώτες Βοήθειες, τόσο στην αντιμετώπιση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΑ) όσο και στην επιδεσμολογία, αλλά και στην αντιμετώπιση και παροχή Πρώτων Βοηθειών στο τροχαίο ατύχημα, όπως επίσης και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών στο υγρό στοιχείο από ναυαγοσώστες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εθελοντές σαμαρείτες θα διανέμουν διαφημιστικά φυλλάδια του Ερυθρού Σταυρού και της ηλεκτρονικής εφαρμογής Πρώτων Βοηθειών, quiz του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, το οποίο είχε παραχωρηθεί στους εθνικούς συλλόγους στο πλαίσιο εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας, ενώ θα λειτουργήσει και εργαστήριο απασχόλησης μικρών παιδιών, τα οποία μέσα από το παιχνίδι και τη ζωγραφική θα έρθουν πιο κοντά στις Πρώτες Βοήθειες.