13 Σεπτέμβριος 2019, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2019, 17:15

Έφηβη χάνει τη μνήμη της κάθε δύο ώρες! (βίντεο)

  • Έφηβη χάνει τη μνήμη της κάθε δύο ώρες! (βίντεο)
    Η Riley Horner από το Ιλινόι

Την πραγματική ιστορία ενός κοριτσιού από το Ιλινόι των ΗΠΑ, το οποίο κάθε δύο ώρες παθαίνει ολική αμνησία και επιστρέφει στην 11η Ιουνίου 2019, την ημέρα που χτύπησε στο κεφάλι, δημοσιεύει το  τοπικό δίκτυο WQAD.

Στις 11 Ιουνίου η Riley Horner δέχθηκε κατά λάθος χτύπημα στο κεφάλι από έναν συμμαθητή της ενώ βρισκόταν σε έναν χορό με πολύ κόσμο.

Το χτύπημα της προκάλεσε δεκάδες επιληπτικές κρίσεις και από τότε  η μνήμη της διαγράφεται κάθε δυο ώρες. Η Riley πηγαίνει στο σχολείο αλλά βάζει κάθε δύο ώρες το ξυπνητήρι και έχει μαζί της όλα τα πράγματά της αφού ξεχνάει συνεχώς το συνδυασμό από το ντουλάπι της. Επίσης, δεν θυμάται ότι πέθανε ο θείος της πριν από μια εβδομάδα, παρότι της το υπενθυμίζουν κάθε μέρα.

Όπως δήλωσε η ίδια, «έχω ένα ημερολόγιο στην πόρτα μου και όταν το κοιτάζω και βλέπω ότι είναι Σεπτέμβριος, εκπλήσσομαι συνέχεια. Δεν μπορώ να έχω μνήμες και φοβάμαι τόσο πολύ!».

Οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει ακόμα τι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα.

Αρχικά η έφηβη είχε διαγνωστεί με διάσειση, αλλά η σημερινή κατάστασή της παραμένει ιατρικός γρίφος καθώς οι μαγνητικές και οι αξονικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται δεν δείχνουν κάποια βλάβη –αιμορραγία ή όγκο στον εγκέφαλο– που να δικαιολογεί την αμνησία κάθε δύο ώρες.

  • Πηγή: kathimerini.gr.