13 Σεπτέμβριος 2019, 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2019, 11:25

Λαγός, Μίχος και άλλοι πέντε Χρυσαυγίτες ένοχοι για την επίθεση στο «Συνεργείο»

  • Λαγός, Μίχος και άλλοι πέντε Χρυσαυγίτες ένοχοι για την επίθεση στο «Συνεργείο»
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ένοχοι κηρύχθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος για την υπόθεση της επίθεσης στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013, έπειτα από μοτοπορεία στην περιοχή.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση για απαλλαγή από τις κατηγορίες με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα και καταδίκασε τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, ο Γιάννης Λαγός και ο Νίκος Μίχος είναι ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά μετατροπή της κατηγορίας από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ως φυσικοί αυτουργοί σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία καταδικάστηκαν τα πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η ποινή για τον ευρωβουλευτή και τον πρώην βουλευτή είναι οκτώ μήνες με αναστολή. Στους τέσσερις από τους πέντε φυσικούς αυτουργούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 μηνών στον καθένα, ενώ ο πέμπτος, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, καταδικάστηκε σε πέντε μήνες.

Απαλλακτική ήταν η απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους σε ό,τι αφορά την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή την πράξη.