12 Σεπτέμβριος 2019, 11:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτέμβριος 2019, 11:42

Εκρήξεις-Κατεχόμενα: Δύο ελαφρά τραυματίες

  • Εκρήξεις-Κατεχόμενα: Δύο ελαφρά τραυματίες

Τον ελαφρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρο, προκάλεσε η σειρά εκρήξεων που σημειώθηκε σε στρατιωτική περιοχή στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου γύρω στις 2 το πρωί σήμερα. Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο διοικητήριο του λόχου πυρομαχικών στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη. Η «αστυνομία» στα Κατεχόμενα, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη συμβολή Ακαπούλκο μετά από φωτιά που ξεκίνησε γύρω στη 1:30 π.μ. Ανέφερε ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας και τροχαίες διευθετήσεις έχουν ληφθεί και έκλεισαν δρόμοι.

Επίσης κάλεσε το κοινό να μην μεταβαίνει στην περιοχή και, αν δουν ο,τιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη, να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν τις «Αρχές».

Στην περιοχή μετέβησαν ο «πρόεδρος» του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι. Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται «γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί». Όπως δήλωσε ο Μ. Ακιντζί στον παράνομο ραδιοσταθμό «Μπαϊράκ», σήμερα αναμένεται να διαφανεί η αιτία πρόκλησης της φωτιάς.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, η φωτιά που ξέσπασε μετά την πρώτη έκρηξη στην στρατιωτική περιοχή ήταν ορατή και από τα παράλια της Αντάλειας και της Αλάνιας, και ανάρτησαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ.