12 Σεπτέμβριος 2019, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτέμβριος 2019, 08:29

Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα Κατεχόμενα

  • Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα Κατεχόμενα
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Murtaja Lateef)

Εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε αποθήκη πυρομαχικών στα Κατεχόμενα στην Κύπρο, εξαιτίας πυρκαγιάς σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο. Υπάρχουν κάποιοι ελαφρά τραυματίες από θραύσματα γυαλιών, γνωστοποίησε ο «υπουργός» Εξωτερικών των Τουρκοκυπρίων Κουντρέτ Οζερσάι. Όπως ανέφερε μέσω Facebook, η περιοχή έχει αποκλειστεί, καθώς οι εκρήξεις συνεχίζονται στη στρατιωτική ζώνη αυτή, η οποία βρίσκεται σε περιοχή ανατολικά της Κερύνειας.

Στην περιοχή μετέβησαν ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο «πρωθυπουργός» Τατάρ και ο Οζερσάι. Όπως δήλωσε ο Μ. Ακιντζί στον παράνομο «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο». Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται. Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της πυρκαγιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 7 το πρωί. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται να ξέσπασε πυρκαγιά της οποίας ακολούθησαν εκρήξεις. Το κύμα τους έφθανε ακόμα και τα 250 μέτρα από το έδαφος. Διατάχθηκε η εκκένωση του ξενοδοχείου και του κατεχόμενου χωριού Κλεπίνη, ενώ από το πρωί οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Πηγές: philenews.com / Reuters.