11 Σεπτέμβριος 2019, 20:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2019, 20:46

Χαμός με την καταγγελία για πλαστή ενημερότητα του Απόλλωνα Πόντου – Τι απαντάει η ομάδα

  • Χαμός με την καταγγελία για πλαστή ενημερότητα του Απόλλωνα Πόντου – Τι απαντάει η ομάδα
    (Φωτ.: erasitexnikothessalonikis.blogspot.gr)

Σάλος έχει προκληθεί εδώ και λίγες ώρες με δημοσίευμα της ιστοσελίδας sdna.gr, σύμφωνα με το οποίο ο Απόλλων Πόντου κατέθεσε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, πληροφορία που ωστόσο αρχικά διέψευσε το προσφυγικό σωματείο σε άλλο μέσο ενημέρωσης, το metrosport.gr και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου.  

Την υπόθεση εξετάζει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα αποφανθεί εάν υπάρχει πλαστογραφία.

Όπως αναφέρει το sdna, η Γενική Διεύθυνση Εισφορών (ΕΦΚΑ) απέστειλε μάλιστα σχετικό έγγραφο προς τους ποδοσφαιρικούς και μη εισαγγελείς.  «Από τον έλεγχο εγκυρότητας των βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας που διενεργήθηκε μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν εντοπίστηκε η έκδοση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας με αριθμό συστήματος.... και ημερομηνία έκδοσης 29/08/2019», σημειώνεται στο έγγραφο. Επιπλέον αναφέρεται ότι «η προαναφερόμενη ανώνυμη εταιρεία, απώλεσε την ρύθμιση των οφειλών της σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4152/13».

Το άρθρο 17 του Κώδικα Δεοντολογίας προβλέπει πρόστιμο 20-200.000 ευρώ και από ποινή αφαίρεσης έξι τουλάχιστον βαθμών έως και ποινή υποβιβασμού στην κατώτερη κατηγορία.

Η διάψευση

«Η Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ κατέθεσε φορολογική ενημερότητα (ΣΕΙΡΑ Γ 1752591), καθώς και ασφαλιστική ενημερότητα (αριθμός πρωτοκόλλου 467467), νόμιμες και σε ισχύ και ουδεμία σχέση έχει με κάθε είδους κατασκευές και πράξεις που δεν την αντιπροσωπεύουν ούτε ηθικά και ούτε είχε λόγο να προβεί στην διάπραξη παρόμοιου αδικήματος. Φυσικά δεν υπάρχει εις βάρος της Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ καμία δίωξη», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ομάδα της Super League 2.