11 Σεπτέμβριος 2019, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2019, 14:11

Βενιζέλος: Μεγάλο θεσμικό θέμα η διαχείριση των ερευνών για τη Novartis

  • Βενιζέλος: Μεγάλο θεσμικό θέμα η διαχείριση των ερευνών για τη Novartis
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη κατέθεσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του μάρτυρα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι «προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης». Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που έχει καταθέσει μήνυση κατά προστατευόμενου μάρτυρα, σήμερα έδωσε συμπληρωματικά στοιχεία και έγγραφα που, κατά τον ίδιο, καταδεικνύουν την ύπαρξη του δόλου.

Ακόμα τόνισε ότι το θέμα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, τόσο δικαστικά όσο και κοινοβουλευτικά. «Το ζήτημα, όπως ξέρετε, δεν με αφορά προσωπικά, ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση. Υπάρχει, όμως, το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια», σημείωσε.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Παράλληλα, ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.